Blog

Tudtad a zabitalról?

2023.01.21 20:48
Tudtad a zabitalról?

Néhány fontos tudnivaló a Mand'or cukrozatlan zabitalról.

A Mand'or Zabital abból a vágyból született, hogy a Policom termékválasztékát olyan hozzáadott cukrot nem tartalmazó növényi itallal bővítsék, amelyek a fogyasztók különböző igényeit kielégítik. A zab magas rosttartalmú, alacsony zsírtartalmú és természetesen édes. Magas rosttartalma garantálja a bélmozgás javulását, kedvezve az emésztési folyamatoknak. Segíti a szervezetet a vér koleszterinszintjének megőrzésében és növeli a jóllakottság érzését.

Alacsony cukortartalmának köszönhetően a zabital különösen ajánlott cukorbetegeknek és mindazoknak, akiknek mérsékelni kell szervezetük cukortartalmát. Az alacsony cukortartalom és a hozzáadott cukrok hiánya ellenére a zab természetes édessége jellemzi az italt.

Bár néhány évvel ezelőtt a zabot főként állati takarmányozásra használták, táplálkozási jellemzőinek újrafelfedezése azt eredményezte, hogy napjainkban növényi alapú italok készítésére használják. A legelterjedtebb felhasználási formái a liszt és a pehely, de az elmúlt években a zab alapú növényi ital fogyasztása is jelentősen megnőtt.

A zabital finom, karakteres ízű, kellemesen iható "természetes", de teljes kiőrlésű gabonával és zabkásával kombinálva is tökéletes. A Mand'or Zabital receptje 12%-os európai eredetű zabból készül, adalékanyagok és ízesítők hozzáadása nélkül.

A zabital egyre népszerűbb választás a fogyasztók körében, kisebb környezetterhelése miatt is. A tehéntejhez képest a zabital előállítása 80%-kal kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátással és 60%-kal kevesebb energiával jár. Ráadásul a zabital előállítása körülbelül tízszer kevesebb vizet használ fel, mint a tehéntej.