Blog

Minitanfolyam 4. - DETO BIO SZŰRETLEN VÖRÖSBORECET SZIRUP "ANYAECETTEL" 500ML

2022.04.21 05:00
Minitanfolyam 4. - DETO BIO SZŰRETLEN VÖRÖSBORECET SZIRUP "ANYAECETTEL" 500ML

A vörösborecetről röviden:

A vörösborecet vörösborból készül. A vörösborecet készítése során ecetsavbaktériumokat adnak a vörösborhoz annak fermentálásához. A baktériumok a borban lévő alkoholt fokozatosan ecetsavvá alakítják, ezért a vörösborecetben nincs alkohol. A vörösborecet alacsony tápértékű (kb. 2 kalória/10 ml), segíti a fogyást, gátolja a vércukorszint-emelkedést, javítja az emésztést, csökkenti a koleszterinszintet.

A borecet jótékony hatásairól bővebben:

Az ecetsav késlelteti az "éhséghormonnak" nevezett ghrelin nevű enzim felszabadulását, fokozza a telítettség érzetet és csökkenti a vér glükóz szintjét. Látványos fogyást azonban ne várjunk a borecettől, ilyen szempontból természetesen nem csodaszer. Az emésztésben azonban képes varázslatokra. Mivel savasabbá teszi a gyomrot, javítja az emésztést. A borecetben található probiotikumok alaposan megemelik a mikrobiomok számát a belekben, ennek pedig az az előnye, hogy a zöldségek és gyümölcsök könnyebben emészthetővé válnak. A vörösborecet csökkentheti a vércukorszintet, kiváló baktériumölő, és azt is elősegíti, hogy a tápanyagok hatékonyabban épüljenek be a szervezetünkbe.

A vörösborecet segíthet a fogyásban

A felesleges testsúlytól való megszabadulás az egyik legnépszerűbb ok a hígított vörösborecet elfogyasztására vagy a vörösborecetes salátaöntetek használatára. Egy japán tanulmány megállapította, hogy napi 2 pohár hígított ecet elfogyasztása elősegítette az elhízott férfiak fogyását 12 hét alatt. Az ecetes italokat 1 vagy 2 evőkanál ecet hozzáadásával 250 ml vízhez készítették.

A vörösborecet segíthet a vércukorszint szabályozásában

Saláta fogyasztása vörösboros öntettel jó módszer a vércukorszint-emelkedések megelőzésére étkezés után. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy olajjal és boros öntettel készült saláta elfogyasztása megakadályozza a vércukorszint megugrását kenyér vagy burgonya fogyasztása után.

A vörösborecet javíthatja az emésztést

Emésztőrendszere számára előnyös lehet a vörösborecet salátaöntetként vagy egészségügyi tonikként történő fogyasztása. A vörösborecet javíthatja az emésztést, mivel egészséges baktériumokat tartalmaz a bél számára. Fontos azonban, hogy csak a vörösborecet nyers és pasztörizálatlan típusát válasszuk.

A vörösborecet segíthet csökkenteni a koleszterinszintet

A vörösborecet koleszterinszint-csökkentő hatása segíthet megelőzni a szívvel kapcsolatos betegségeket és az artériák megkeményedését. Egy tanulmány megállapította, hogy az ecet rendszeres fogyasztása segít csökkenteni az LDL-koleszterinszintet. Ez a fajta koleszterin társul a szív- és érrendszeri betegségekkel. A kutatók kimutatták, hogy az ecetes italok fogyasztása megakadályozhatja az artériás plakk felhalmozódását (érelmeszesedés).