Blog

Receptek gránátalma ecettel

2022.04.12 07:00
Receptek gránátalma ecettel

A DETO bio gránátalmaecet gazdag fehérjékben és enzimekben, mivel nem szűrt és nem pasztőrözött. Ideális nyári salátákhoz, zöldségekhez és kiváló frissítő ital alapanyag. Kedvcsinálóként három recepttel szeretnénk bemutatni felhasználhatóságát.

Juhtúrós nektarin saláta

Hozzávalók: 100 g rukkola, 3 szem nektarin (300 g nettó), 2 tk vaj, 1 ek méz, 4 ek gránátalma ecet, tört színes bors, 40 g juhtúró.

Elkészítése: A nektarinokat vágjuk ketté, a magokat óvatosan távolítsuk el. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat a mézzel, majd helyezzük bele a nektarinokat a vágott oldaluknál fogva. Grillezzük 2 percig, majd fordítsuk meg a nektarinokat. A magház helyére kiskanállal halmozzuk bele a juhtúrót majd 1 percig süssük. Tegyük tányérokra a rukkolát, mindegyikre 2-2 felezett, túrós nektarint helyezünk.

A serpenyőben visszamaradt méz karamellt öntsük fel gránátalma ecettel, forraljuk mártássá. A salátát ezzel a szósszal locsoljuk meg, majd tört színes borssal fűszerezzük.

 

Omlett rukkolával, vargányagombával, szezámos öntettel

Hozzávalók 2 adaghoz: 2 tojás + 2 tojássárgája, 0,5dl tej, 2 ek étolaj, 15 dkg vargánya, 1 ek olívaolaj, 10 dkg rukkola, 1 dl szezámolaj, 2 ek gránátalmaecet, csipetnyi só, bors.

Elkészítése: Az öntet elkészítéséhez kezdjük keverni a tojás sárgákat egy habverővel. Adjuk hozzá cseppenként a szezámolajat, amíg majonézsűrűségű lesz. Sózzuk meg és keverjük hozzá a gránátalmaecetet. Fogyasztásig tartsuk hűtőszekrényben.

Vágjuk nagyobb darabokra a vargányát, pirítsuk meg az olívaolajon, sózzuk és borsozzuk meg. Közben verjük fel a két tojást, adjuk hozzá a tejet majd sózzuk meg. Két részletben egy-egy ek olajon alacsony lángon süssünk omlettet. Tegyük négybe hajtva tányérra, halmozzuk rá a rukkolát, erre tegyük a sült vargányát, locsoljuk meg az öntettel és azonnal tálaljuk.

 

Sült burgonya kuszkusszal és lila káposztával

Ez a sült burgonya a fantasztikusan finom paprikás-kuszkuszos töltelékkel együtt egy valóságos ízbomba. A receptet a csodásan krémes zöldfűszeres joghurt és a Veggy Classic fűszerkeverék teszi teljessé. A kész ételt megszórhatja még friss rukkolával és koktélparadicsommal is.

Összetevők 4 fő részére: 4 db burgonya, 2 ek. olívaolaj. A lila káposztához 150 g lila káposzta, 1 db vöröshagyma, 2 ek. ránátalmaecet, 2 ek. olívaolaj. A kuszkuszhoz 2 db piros kaliforniai paprika, 1 ek. olívaolaj, 1 ek. g, gránátalmaecet, 125 g kuszkusz, 1 marék rukkola, 4 tk. édes paprika, 1 csomag Veggy Classic fűszerkeverék. A joghurthoz 120 g görög joghurt, 5 g Veggy Classic fűszerkeverék.

Elkészítés

1, Dörzsöljük be a burgonyát olajjal és süssük 220 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30–50 percig (a burgonyák méretétől függően).

2, Amíg a burgonya sül, vágjuk vékony csíkokra a lila káposztát. Forgassuk össze 2 evőkanál ecettel és 2 evőkanál olajjal és tegyük félre.

3, Főzzük meg a kuszkuszt a csomagoláson lévő utasítások szerint és tegyük félre hűlni. A paradicsomos-kaliforniai paprikás mártás elkészítése: Vágjuk nagyobb darabokra a zöldségeket és pirítsuk meg olívaolajban. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, pirítsuk le, majd 1 evőkanál ecet és 5 evőkanál víz keverékével lazítsunk fel a serpenyőre tapadt pörcöket. Főzzük fedő alatt 1–2 percig, szükség esetén adjunk hozzá még egy kevés vizet, majd turmixoljuk simára.

4, Keverjük össze a kuszkuszt a paradicsomos-paprikás mártással és fűszerezzük Veggy Classic fűszerkeverékkel. Vágjuk finomra a friss mentaleveleket és keverjük ezt is a kuszkuszhoz. A zöldfűszeres joghurt elkészítése: Keverjük össze az összes hozzávalót és tegyük félre.

5, A tálaláshoz vágjuk félbe hosszában a burgonyákat és kissé lazítsuk meg a belsejüket. Töltsük meg a burgonyákat a lila káposztával, a kuszkusszal és a negyedekre vágott paradicsommal. Locsoljuk meg a zöldfűszeres joghurttal és fogyasszuk melegen.

Forrás: www.kotanyi.com