Blog

Minitanfolyam 3. - DETO BIO SZŰRETLEN GRÁNÁTALMA ECET SZIRUP "ANYAECETTEL" 500ML

2022.04.11 07:00
Minitanfolyam 3. - DETO BIO SZŰRETLEN GRÁNÁTALMA ECET SZIRUP "ANYAECETTEL" 500ML

A gránátalmaecetről röviden:

A gránátalma nemcsak elképesztően egészséges, hanem nagyon különleges gyümölcs is, a vérpiros héj a hagyomány szerint 613 savanykás magot rejt. A magok a soron következő év érdemeit, jó cselekedeteit szimbolizálják. A gránátalmaecet többféle vitaminban gazdag, támogatja a fogyást, erősíti az immunrendszert.

A gránátalma gyógyhatásairól bővebben:

A gránátalma, melynek őshazája Közép-Kelet-Ázsia, nyáron virágzik, és ősszel hoz termést. A vastag héj alatt fehér hártyában bújnak meg a savanykás, pici piros magok. A gránátalmaecet nemcsak elképesztően egészséges, hanem a fogyást is támogatja, szinte lerobbantja rólad a kilókat.

A gránátalmának jelentős az antioxidáns-tartalma, így gyógyászati célokra is használják. Rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, magas a C- és a K-vitamin-tartalma is. A C-vitamin szerepet játszik abban is, hogy a vas jobban felszívódhasson a szervezetedben, a K-vitamin pedig a megfelelő véralvadásban vesz részt. A gyümölcsben található B1- és B3-vitamin, kalcium és foszfor is. A gyönyörű piros színét flavonoid tartalmának köszönheti, ez a vegyület gátolja a sejtek oxidációját. A gránátalmában ugyan van gyümölcscukor, de mégsem emeli meg nagyon a vércukorszintet. Az immunrendszeredet is erősíti, ha rendszeresen fogyasztod, de megfázásos tünetek észlelésekor is érdemes inni belőle, a benne található vitaminok erősítik a szervezet védekezőképességét.

Segíti az emésztést, vigyáz az alakodra. A gránátalmaecet segíti az egészséges bélműködést, így emésztési zavarok, gyomor- és bélproblémák esetén is érdemes fogyasztanod. A gránátalmában nincs se telített zsír, se rossz koleszterin, viszont magas a rosttartalma, ami nagyon jó hatással van az emésztésedre. A gránátalma 100 grammjában mindössze 83 kalória van, viszont több mint 4 gramm élelmi rost. Az sem mellékes, hogy a gránátalma nassolni is szuper választás, mert édes ízével kielégíti az édesség iránti vágyat.

A gránátalmaecetet használhatjuk saláták, gyümölcssaláták ízesítéséhez, limonádék, koktélok, frissítők készítéséhez, desszertekhez.