Blog

Minitanfolyam 2. - DETO BIO RIZSECET SZIRUP "ANYAECETTEL" 5% 500ML

2022.04.06 07:00
Minitanfolyam 2. - DETO BIO RIZSECET SZIRUP "ANYAECETTEL" 5% 500ML

A rizsecetről röviden

A rizsecet rizsből vagy rizsborból készül. Leginkább saláták és húsos alapú ételek ízesítéséhez használják. A rizsecet különleges ízt ad az ételeknek, emellett pedig kiválóan hat az egészségre is. Segíti az egészséges emésztést, fertőtlenítő hatású, jó hatással van a májra, segít a kimerültség ellen, erősíti az immunrendszert, segít megőrizni a szív egészségét, támogatja az ideális testsúly elérését, ragyogóvá teszi a bőrt és természetes arctonik.

A rizsecet gyógyhatásairól bővebben

  1. Egészséges emésztés

A rizsecetben nagy mennyiségű ecetsav található, amely hozzájárul az egészséges emésztéshez. Ezen kívül segít abban, hogy a szervezet több tápanyagot szívjon fel, például kalciumot, káliumot és vitaminokat is. A rizsecet számos formában elérhető. Alapvetően kétfajta rizsecet kapható: az ízesített és ízesítetlen. A maximum hatás elérése érdekében használja az ízesítetlen rizsecetet.

  1. Fertőtlenítő hatású

A barna rizsecet széles körben használt a fertőtlenítő hatású gyógyszerek elkészítésénél. Elpusztítja a káros baktériumokat, ezért számos egészségügyi probléma kezelhető vele.

  1. Jó hatással van a májra

A japán rizsecet egyik fajtáját kurozunak nevezik, amelyet barnarizs erjesztésével készítenek, és amely állítólag védi az emberi májat. Ezt egy 2011-es tanulmány is alátámasztotta. A kutatók szerint ugyanis a rizsecet gátolja a májtumorok növekedését.

  1. Kimerültség

A rizsecet mérsékelt mennyiségben aminosavakat tartalmaz. Ezek hatékonyan felveszik a harcot a vérben lévő laktózsavakkal. A laktózsavak felgyülemlése zsibbadtsághoz, irritációhoz és kimerültséghez vezet. A rizsecettel azonban friss és energikus maradhat egész nap.

  1. Erősíti az immunrendszert

A rizsecet fontos aminosavakat tartalmaz. Ezek segítenek abban, hogy az egészség optimális maradjon, valamint felveszik a harcot a szabadgyökök károsító hatásaival is. Ezen kívül erősítik az immunrendszert.

  1. Egészséges szív

A rizsecet meggátolja a zsír peroxid kialakulását a szervezetben. Ezáltal lelassul a koleszterin lerakódása az erek falán, így hosszútávon a szív is egészséges marad, akár már napi pár teáskanál rizsecettől is.

  1. Ideális testsúly

Ha fogyni szeretne, a rizsecet fogyasztása segíthet. A tanulmányok szerint a rizsecet nagymértékben segít a felesleges zsírtól megszabadulni.

  1. Ragyogó bőr

Nem sokan tudják, de a rizsecet a bőrre is jótékony hatással van. Készítsen keveréket rizsecet, tisztított víz és teafaolaj keverékéből egy üvegben, majd rázza fel az üveget, hogy a hozzávalók jól összekeveredjenek. A víz és a rizsecet aránya 6:1 legyen. Egy vattakoronggal vigye fel a keveréket a pattanásos bőrfelületre, majd hagyja megszáradni, és vízzel mossa le.

  1. Természetes arctonik

A rizsecet természetes és vegyszermentes arctonikként is használható. Sokan használnak bolti arctisztítókat és krémeket, azonban a rizsecet is ugyanolyan jó hatással van a bőrre, méghozzá vegyszerek hozzáadás nélkül. Kiváló tonik készíthető például desztillált víz, teafaolaj és fehér rizsecet keverékéből. A keveréket tárolhatja üvegben vagy spray-ben.